Életmód Fitnesz tanfolyam
Szétnyílt hasizom - táplálkozás - torna

Tanfolyamra csak regisztrált felhasználóink tudnak bejelentkezni a Bejelentkezés, időpontfoglalás menüpont alatt, az oldalra való belépés után.

Mi is az a szétnyílt hasizom?

"A hasfalat középen egy vastag, függőlegesen végigfutó tömöttrostos kötőszövet, a line alba zárja. Ennek a szövetnek nagyon erős a szakítószilárdsága, mégis vannak élethelyzetek, amikor megnyúlni, elvékonyodni kényszerül. Ilyen élethelyzet például a várandósság, amikor a baba növekedéséhez a helyet a hasüregben többek között az izom- és a kötőszövetek lazulása, nyúlása biztosítja. A szülést követően pedig a linea alba nem képes minden esetben visszanyerni eredeti szélességét és vastagságát, melynek következtében az egyenes hasizmok oldalra csúszva maradnak és egy rés keletkezik a hasfal közepén. Ennek a résnek köszönhetően pedig a has izmai csak megfelelő edzéstechnikával fejleszthetőek."

Forrás: www.loveyourbelly.hu
LoveYourBelly Oklevél - Életmód Fitnesz

Honnan tudom, hogy szétnyílt a hasizmom?

Ezt magadnak is könnyen meg tudod vizsgálni. Helyezkedj el a földön hanyatt fekvésben, húzd a két lábad talpra, az egyik kezed legyen a tarkódnál, a másikat hagyd szabadon. Gördülj fel préselő helyzetbe és a szabadon lévő kezeddel nézd meg, hogy a köldöködnél be tudod-e süllyeszteni az ujjaidat. Ha igen, téged is érint a szétnyílt hasizom problémája. Ha nem tudod biztosan megállapítani, akkor jelentkezz be egy 10 perces állapotfelmérésre a kapcsolat fülön megadott elérhetőségek egyikén. Ennek ára 2db 100%-os gyümölcspüré.

LoveYourBelly tanfolyam

Kinek ajánlom?

Szülés után lévő Anyukáknak, akik nem tudják, hogyan kezdjenek hozzá biztonsággal tornázni, illetve akik a konyhában elveszettnek érzik magukat, és szeretnének mélyebben a táplálkozás mögé látni. Olyan Anyáknak, akik császármetszéssel adtak életet babájuknak, és nem tudják, hogy miért, illetve hogyan is kell foglalkozni a császárheggel.

Mi történik egy Életmód Fitnesz tanfolyamon?

Ezen a tanfolyamon a szülés utáni regeneráció témában tartok előadást, melyen többek között ezekről beszélgetünk:

 • természetes vs. császármetszés, mikor mi történik
 • hogy alakul át a test a várandósság alatt
 • relaxin hormon jelentősége
 • szülés utáni depresszió
 • milyen ételeket javallott enni a szülés utáni regeneráció alatt
 • szétnyílt hasizom
 • mikortól lehet intenzívebben megkezdeni a tornát (mikor és hogy érdemes belefogni)
 • hegkezelés (mikortól, hogyan, milyen erővel)

Ezen kívül górcső alá vesszük a táplálkozást, és rengeteg információt osztok meg Veled az áteresztő bél szindromájáról. Beszélünk többek között a

 • TOP 10 intoleráns ételeinkről
 • konyhai alaptudnivalókról
 • konyhai változatosságról és azt hogyan érjük el
 • koncepcionális főzésről és hogy hogyan érjük el (non-intoleráns, non-allergén, tejmentes- gluténmentes, gabonacsökkentett, CH-csökkentett, gyors CH-mentes, élesztőmentes ételek főzése)

Aki úgy érzi, hogy szét van nyílva a hasa, annak megvizsgálom a hasát, általánosságban beszélünk a hasizom szerkezetéről, védelméről és a fejlesztéséről, valamint a tiltott és megengedett gyakorlatokról.

Helyszín

Kecskemét, Mikszáth Kálmán krt. 65 (Életmód Fitnesz)

Mennyibe kerül egy alkalom?

A tanfolyamok árát az Árak oldalon találod.