Baba FDM

Kezelésre csak regisztrált felhasználóink tudnak bejelentkezni a Bejelentkezés, időpontfoglalás menüpont alatt, az oldalra való belépés után.

Mi az FDM (fascia disztorziós modell)?

Az FDM a leghatékonyabb kötőszövetes, manuális fájdalomterápia. Azokban az esetekben, amikor töréssel nem kell számolnunk, azonnal megkezdhető a terápia, így lényegesen jobb minőségben gyógyul, mintha nem kezeltük volna FDM-mel. Krónikus esetekben a fájdalom halmozódik, rétegeződik, ezt csak FDM-mel lehet ésszerűen kibontani. Az FDM nem új terápia, hanem a számtalan, évek alatt felhalmozott terápiás protokollokat teszi a helyére és rendszerezi azokat, mikor melyiket kell használni és miért. (Forrás: Oriolus-med Kft.)

Nemcsak felnőtteknél alkalmazható ez a természetes terápia. Szerencsére a babák fájdalmát is enyhítjük az FDM módszerével, a testbeszédet segítségül használva. Ha egy baba látszólag „indokolatlanul” sokat sír (nem csak akkor, ha éhes vagy fáradt), akkor valami nincs rendben.

Baba FDM

Milyen esetekben alkalmazható a módszer babáknál?

  • elhúzódó szülés esetén,
  • feszíti magát, sokat „repülőzik”,
  • fáj a hasa,
  • sokat puffad, székelési nehézségei vannak,
  • csak egyik oldalra fordítja a fejét – kedvenc oldal.

Mikor érdemes hozni babát kezelésre?

Minél hamarabb, annál jobb, az első hat hónap nagyon hatékony időszak. Akár 2-3 alkalom is sokat segíthet a babák fájdalmának enyhítésén. A ki nem kezelt kötőszövetes rendellenességek a későbbiekben bekavarhatnak a mozgásfejlődésben, akár tanulási nehézségeket is okozhat. Ez nem csak a babáknak okoz nyűgös napokat, hanem a szülőnek is nagyon megterhelő, hiszen már annyi mindent kipróbáltak, de nem történt semmi.

Szokták mondani, hogy majd kinövi, majd elmúlik, ez csak egy időszak. Sajnos ez nem minden esetben igaz, illetve miért szenvedjen a baba és vele együtt a család, ha el is tudjuk venni a baba fájdalmát?

Mi történik egy kezelésen?

A részletes anamnézis felvétel után, megfigyeljük a baba spontán „válaszait” az adott testhelyzetekben. Megnézzük, hogy reagál a különböző ingerekre, milyen testhelyzeteket kedvel, vagy adott esetben nem kedvel. A teszteket elvégezve, megkezdődik a kezelés.

Kétgyerekes anyukaként szívügyem a babák hogyléte. Nehezen viselem, ha egy baba, főleg, ha az én babám sír a fájdalomtól. Többek között ezért is végeztem el az FDM kurzusokat. Szerintem az egyik legnemesebb feladat a babák fájdalmát elvenni.

Helyszín

Kecskemét, Mikszáth Kálmán krt. 65 (Életmód Fitnesz)

A baba FDM kezelés díját az Árak oldalon találod.