LoveYourBelly hasizomfejlesztő és -regeneráló tanfolyam

Kecskeméten a Vacsiközben az Órarend alatt található időpontokban!

Mi is az a szétnyílt hasizom?

"A hasfalat középen egy vastag, függőlegesen végigfutó tömöttrostos kötőszövet, a line alba zárja. Ennek a szövetnek nagyon erős a szakítószilárdsága, mégis vannak élethelyzetek, amikor megnyúlni, elvékonyodni kényszerül. Ilyen élethelyzet például a várandósság, amikor a baba növekedéséhez a helyet a hasüregben többek között az izom- és a kötőszövetek lazulása, nyúlása biztosítja. A szülést követően pedig a linea alba nem képes minden esetben visszanyerni eredeti szélességét és vastagságát, melynek következtében az egyenes hasizmok oldalra csúszva maradnak és egy rés keletkezik a hasfal közepén. Ennek a résnek köszönhetően pedig a has izmai csak megfelelő edzéstechnikával fejleszthetőek."

Forrás: www.loveyourbelly.hu
LoveYourBelly Oklevél - Életmód Fitnesz

Honnan tudom, hogy szétnyílt a hasizmom?

Ezt magadnak is könnyen meg tudod vizsgálni. Helyezkedj el a földön hanyatt fekvésben, húzd a két lábad talpra, az egyik kezed legyen a tarkódnál, a másikat hagyd szabadon. Gördülj fel préselő helyzetbe és a szabadon lévő kezeddel nézd meg, hogy a köldöködnél be tudod-e süllyeszteni az ujjaidat. Ha igen, téged is érint a szétnyílt hasizom problémája.

Mi történik egy LoveYourBelly tanfolyamon?

Megvizsgálom mindenkinek a hasát, általánosságban beszélünk a hasizom szerkezetéről, védelméről és a fejlesztéséről, a helyes testtartásról, valamint a tiltott és megengedett gyakorlatokról.

A gyakorlati részben pedig átnézzük a gyakorlatokat együtt, hogy otthon is tudd végezni.

LoveYourBelly tanfolyam

A tanfolyam ajánlott:

  • ha az önvizsgálaton tapintunk rést a hasfalon,
  • ha hát- és derékfájdalmakkal küzködsz,
  • terhesség előtt/alatt,
  • szülés után (természetes szülés után 6 héttel, császár után 10-12 héttel orvosi kontroll után),
  • ha csak pusztán szeretnél odafigyelni magadra és laposabb hasra vágysz.

A tanfolyamok és gyakorló órák időpontjariól az Órarendnél tájékozódhatsz.

A LoveYourBelly foglalkozások díját az Árak oldalon találod.


Részt vettél már korábban LoveYourBelly tanfolyamon, de nem úgy megy az otthoni torna, ahogy szeretnéd, vagy csak szeretnél új gyakorlatokat kapni?

Van lehetőség LoveYourBelly gyakorló órákra járni, ahol természetesen először megnézem a hasad állapotát, és a kategóriádnak megfelelő új gyakorlatokat adok Neked. Ezeken az órákon a hasizom erősítése mellett, szoktunk más, szintén problémás területekre is koncentrálni, mint kar, hát, fenék és láb.