LoveYourBelly hasizomfejlesztő és -regeneráló tanfolyam

Mi is az a szétnyílt hasizom?

"A hasfalat középen egy vastag, függőlegesen végigfutó tömöttrostos kötőszövet, a line alba zárja. Ennek a szövetnek nagyon erős a szakítószilárdsága, mégis vannak élethelyzetek, amikor megnyúlni, elvékonyodni kényszerül. Ilyen élethelyzet például a várandósság, amikor a baba növekedéséhez a helyet a hasüregben többek között az izom- és a kötőszövetek lazulása, nyúlása biztosítja. A szülést követően pedig a linea alba nem képes minden esetben visszanyerni eredeti szélességét és vastagságát, melynek következtében az egyenes hasizmok oldalra csúszva maradnak és egy rés keletkezik a hasfal közepén. Ennek a résnek köszönhetően pedig a has izmai csak megfelelő edzéstechnikával fejleszthetőek."

Forrás: www.loveyourbelly.hu

Honnan tudom, hogy szétnyílt a hasizmom?

Ezt magadnak is könnyen meg tudod vizsgálni. Helyezkedj el a földön hanyatt fekvésben, húzd a két lábad talpra, az egyik kezed legyen a tarkódnál, a másikat hagyd szabadon. Gördülj fel préselő helyzetbe és a szabadon lévő kezeddel nézd meg, hogy a köldöködnél be tudod-e süllyeszteni az ujjaidat. Ha igen, téged is érint a szétnyílt hasizom problémája.


Mi a megoldás?

Gyere el egy LoveYourBelly tanfolyamra, ahol mindent megtudhatsz a szétnyílt hasizom problémájáról. A tanfolyam nagyrészt elméletből áll. Az első részben mindenkinek megvizsgálom a hasát, beszélek a szétnyílt hasizom okairól, magáról a LoveYourBelly módszerről, megbeszéljük milyen gyakorlatokat szabad illetve milyen gyakorlatokat nem szabad a továbbiakban végezni. A második részben átnézzük a gyakorlatokat együtt.

A rendszeresen és megfelelően végzett LoveYourBelly gyakorlatok segítenek leküzdeni a derék- és hátfájdalmat, a hanyag testtartást, továbbá számos egészségügyi problémánál (pl.: köldöksérv, hasfali sérv, hegsérv, gerincsérv...) megelőző szerepe is van, ugyanis segítségével elkerülhető a műtét.


A tanfolyamról

LoveYourBelly tanfolyam

A tanfolyam létszámtól függően 2,5-3 órás. Az első részben megvizsgálom mindenkinek a hasát, általánosságban beszélünk a hasizom szerkezetéről, védelméről és a fejlesztéséről, a helyes testtartásról, valamint a tiltott és megengedett gyakorlatokról.
A második részben pedig együtt átnézzük a gyakorlatokat.

A tanfolyam ajánlott:

  • ha az önvizsgálaton tapintunk rést a hasfalon,
  • ha hát- és derékfájdalmakkal küzködsz,
  • terhesség előtt/alatt,
  • szülés után (természetes szülés után 6 héttel, császár után 10-12 héttel orvosi kontroll után),
  • ha csak pusztán szeretnél odafigyelni magadra és laposabb hasra vágysz.

A tanfolyam után az elsajátított gyakorlatok otthon is végezhetők, de természetesen gyakorló órák látogatására is van lehetőség. A gyakorló órákon mindenki a kategóriájának megfelelően kapja a gyakorlatokat az én irányításom alatt, ezeknek az időtartama egy óra.

A tanfolyamok és gyakorló órák időpontjariól az Órarendnél tájékozódhatsz.

A LoveYourBelly foglalkozások díját az Árak oldalon találod.